עשיה

מחוייבותו של אביהו לפעילות ועשייה חברתית נבנתה במהלך השנים, כשראה לנגד עיניו את החברה הישראלית מתפרקת מנכסיה הערכיים ואת הסבל בו מצויים האנשים משכבות האוכלוסיה השונות.

מונציפאלי

בשנת 2013, לאחר 15 שנות עשייה ציבורית במגזר השלישי ברמה הארצית, ומתוך ניסיון רב שנצבר, פנו אליי ואל חברים נוספים תושבי העיר פתח תקוה בבקשה שנתגייס לטובת העיר. על אף חוסר רצוננו וסלידתנו הטבעי מהעולם הפוליטי, החלטנו להקים רשימה על-מפלגתית, "ביחד" – תושבים למען תושבים, הכוללת את כל הזרמים: דתיים חילוניים, עולים, ותיקים ועוד.

המטרה הייתה להביא לעיר שבה אנו מתגוריים ומגדלים את ילדינו – פתח תקוה, את הניסיון והידע שצברנו בעבודה חברתית-חינוכית בכל הארץ.

לשמחתנו, תושבי העיר הביעו בנו אמון ומעל 11500 אלף איש הציבעו לרשימת "ביחד" שהיום היא כבר סיעת "ביחד" ולה ארבעה מושבים במועצת העיר.

חברתי

את הפעילות החברתית התחלנו בעקבות הצורך לתרגם את הרעיונות עליהם אנו לומדים בחכמת הקבלה, למשנה חברתית אקטואלית לעם ישראל ולחברה הישראלית.

בשנת 2011 טרם פרוץ המחאה החברתית החלטנו להקים תנועה חברתית בשם "תנועת הערבות לאיחוד העם" (ע"ר), שהציבה לה למטרה להעלות את ערך הערבות ההדדית למרכז השיח הציבורי בישראל.

הימים היו ימי המחאה החברתית ועל אף שתנועת הערבות לא הייתה חלק מהמחאה, היא צמחה לצידה. באותה תקופה נוצר בקרב ציבורים גדולים צורך לנהל שיח אחר, ולהכיר את הזולת. תנועת הערבות הייתה בין הראשונים לפתח את פורמט "השולחן העגול" ובעזרת מתודה זו ייצרה מעגלי שיח רבים בכל רחבי הארץ. תוך זמן קצר, הצטרפו אל תנועת הערבות אנשים מכל קצוות החברה הישראלית, התנועה פעלה בעשרות רשויות מקומיות, הפגישה שונים לשיח והיכרות משותפים. בחלק מן המקומות נוצרו פעולות עומק, עבודה מול רשויות מקומיות, שיתוף ציבור ושימוש בחכמת ההמונים.

חינוכי ואקדמי

על מנת לחזק את הידע המעשי הנצבר בתחום הציבורי, בחרתי להצטרף ללימודי תואר שני במדעי המדינה באוניברסיטת חיפה, במחלקה למדיניות ציבורית וממשל, כשאת ההתמחות אני עושה בתוכנית למינהל שלטון מקומי.

לשמחתי ד"ר איתי בארי – ראש התוכנית למינהל שלטון, מקומי בחר בי כאחד משני עוזרי המחקר שלו בתוכנית, ואני אחראי על התוכנית המעשית בתואר, במסגרת זו על הפקת כנסים אקדמיים, סיורי מחקר לימודיים ועוד.

מונציפלי

חברתי

חינוכי